8 Ocak 2018 Pazartesi

Fırtına Takvimi || Jale Sancak



JALE SANCAK’IN ÖDÜLLÜ ROMANI
FIRTINA TAKVİMİ,
hep kitap LOGOSU ile
YENİDEN RAFLARDA!

2014 Duygu Asena Roman Ödülü sahibi Fırtına Takvimi, geçtiğimiz günlerde yeni romanıyla okurlarıyla buluşan Jale Sancak’ın ilk romanı. Fırtına Takvimi, yeni kapak tasarımı ve hep kitap logolu yeni baskısıyla 12 Ocak’tan itibaren raflarda!


Haldun Taner Öykü Ödülü ve Duygu Asena Roman Ödülü gibi ödüllerin sahibi Jale Sancak; öykü kitabı Belki Yarın’ı 2016’da, yeni romanı Uyanan Güzel’i ise geçtiğimiz aylarda hep kitap aracılığıyla okurlara ulaştırdı. hep kitap şimdi de, Sancak’ın ilk romanı, 2014 Duygu Asena Roman Ödülü’nün sahibi Fırtına Takvimi’ni yeni kapağıyla yeniden yayımlıyor.

Yelnehir, Doğu’nun ücra bir köşesinde, fırtınaların eksik olmadığı bir kasaba. Yaşam şartlarının zaten çok zor olduğu kasabada, bir avuç insanın kaderi acı bir olayla kesişir.

Kevser ile Halil birbirlerine aşkla bağlı olsalar da yoksulluğun, çaresizliğin pençesinde kıvranmaktadırlar. Yüksek ateşle kasabanın hastanesine götürdükleri kızları Berru’nun ölümüyle iyice yıkılırlar. Kızlarının ölümünden, büyükşehirden kasabaya tayin edilmiş doktor Levent’i sorumlu tutan ve adalet arayan Halil’in başına gelmedik kalmaz: Karakolda dayak yer, aşağılanır ve çevresinden iyice kopar.

Doktor Levent’in karısı Süreyya, rüzgârın hiç dinmediği bu küçük kasabada çok mutsuzdur. Küçük Berru’nun ölümü, evliliğini ve kendi hayatını sorgulamasına yol açar. Levent’le gizli bir ilişki yaşayan hemşire Nur da geçmişiyle barışabilmek için iç hesaplaşma yoluna gitmek zorunda kalır.

Geçmişin ve şimdinin travmalarıyla başa çıkmaya çalışan insanların yürek parçalayan hikâyeleri, usta edebiyatçı Jale Sancak’ın kalemiyle Fırtına Takvimi’nde hayat buluyor.

Fırtına Takvimi, 12 Ocak’ta hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

JALE SANCAK HAKKINDA
Jale Sancak yazmaya şiirle başladı. Şiirleri 80’li yıllarda edebiyat dergilerinde yayımlandı, radyofonik oyunları ise TRT radyolarında oynandı. İstanbul Televizyonu’nda yayımlanan “Ömrüm Ömrüm” programında danışman ve metin yazarı olarak görev aldı. Açık Radyo’da kültür sanat vesöyleşi programları hazırlayıp sundu. Mırıl Mırıl Münevver adlı öyküsü TV filmi olarak çekildi. İlk üç kitabı ise Can Yayınları tarafından yayımlandı. Daha sonraki öyküleri Sel Yayıncılık, Doğan Kitap ve Kırmızı Kedi yayınevleri tarafından kitaplaştırıldı. 2001 yılında Haldun Taner Öykü Ödülü’ne, 2014 yılında Fırtına Takvimi adlı romanıyla Duygu Asena Roman Ödülü’ne değer bulundu.
Belki Yarın adlı öykü kitabı 2016’da, Uyanan Güzel adlı romanı 2017’de hep kitap tarafından yayımlandı. Yapıtları Almanca ve Bulgarcaya çevrildi ve bu ülkelerde kitap olarak yayımlandı. Konuk yazar olarak Almanya’nın çeşitli kentlerinde edebiyat günlerine ve okumalarına katıldı. Galapera Sanatevi’nin kurucusudur. 2015 yılında Tiyatro Kara Kutu’da yazdığı tek kişilik oyunu yönetti ve oynadı.

 


 Bilgi için:  
            www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder