9 Ocak 2018 Salı

Bay Kaplan Yabana Çıkıyor ve Meraklı Bahçe || Peter Brown



ÖDÜLLÜ YAZAR ve ÇİZER
PETER BROWN’DAN ÇOCUKLARA
İKİ RESİMLİ MACERA!

New York Times Bestseller Listesi’nin gediklisi Peter Brown’ın listeye giren iki resimli kitabı daha hep kitap logosuyla çocuk okurlara ulaşıyor. Brown’un yazdığı ve resimlediği, Sevin Okyay’ın Türkçeleştirdiği ödüllü kitaplar Bay Kaplan Yabana Çıkıyor ve Meraklı Bahçe, okul öncesi dönemdeki çocuk okurlarını yeni maceralara davet ediyor.

New York Times En İyi Resimli Kitap Ödülü dahil olmak üzere birçok ödülün sahibi olan ve kitapları New York Times Bestseller Listesi’nde beş kez yer alan Peter Brown’ın Öğretmenim Bir Canavar, Arkadaşım Olacaksın ve Vahşi Robot kitapları geçen yıl hep kitap tarafından yayımlanmıştı. Ödüllü yazar ve çizer Brown’ın New York Times Bestseller Listesi’ne giren iki kitabı daha, yeni yılın ilk günlerinde okurlarla buluşuyor: 2013 Amazon En İyi Çocuk Kitabı, Publishers Weekly Yılın En İyi Kitabı ve Kirkus Yılın En İyi Kitabı ödüllerinin sahibi Bay Kaplan Yabana Çıkıyor ve Meraklı Bahçe.


BAY KAPLAN YABANA ÇIKIYOR
Bay Kaplan, belli kuralların dışına çıkılmayan bir toplumda yaşamaktadır. Aslında içinde bulunduğu sosyal hayat ona sıkıcı gelir. Derken, şehir hayatından bunalan Bay Kaplan’ın aklına kendi doğasını keşfetmek için harika bir fikir gelir. Özüne dönmek, kendini bulmak için yabana çıkacaktır. Bu maceranın sonuna doğruysa Bay Kaplan her şeyin yeri ve zamanı olduğunu anlayacaktır.





MERAKLI BAHÇE
Kasvetli bir şehirde yaşayan Liam adında bir erkek çocuk vardır. Mahallesinde keşif gezilerine çıkmaya bayılan Liam bir gün olmadık bir yerde küçücük bir yeşillik görür. Bu yeşilliği oluşturan bitkilere bakmaya karar verir. Bitkiler gösterilen bu ilgiyi karşılıksız bırakmaz. Liam’ın dokunuşuyla şehir bambaşka bir havaya bürünür.

Peter Brown, yazıp resimlediği kitabı Meraklı Bahçe’nin sonunda kaleme aldığı Yazarın Notu bölümünde, kitabın çıkış hikâyesini şöyle anlatıyor: “Doğanın beton, tuğla ve çelikten oluşan bir şehirde serpilmesi, çoğu kez imkânsız gelir insana. Oysa ben daha çok seyahat edip çevremdeki dünyaya daha yakından baktıkça doğanın hep hevesle, unuttuğumuz yerleri keşfe çıktığının farkına vardım. Çiçekleri ve tarlaları ve hatta küçük ormanları her şehirde yabanda büyürken bulabilirsiniz. Arayın, yeter. Manhattan’ın batı yakasında yükseltilmiş bir demiryolu vardır, adı da Highline’dır. Trenleri onlarca yıl boyunca şehir sokaklarının çok yukarısından gümbürdeyerek geçti ama 1980’de kapatıldı ve unutuldu. İnsanlarla trenler işe karışmayınca doğa da yeniden süsleme özgürlüğüne kavuştu.”

Çeviri Derneği’nin 2014 Onur Ödülü’ne layık görülen, Harry Potter kitaplarının da çevirmeni olarak tanınan Sevin Okyay’ın Türkçeleştirdiği Bay Kaplan Yabana Çıkıyor ve Meraklı Bahçe, 12 Ocak’tan itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.


BAY KAPLAN YABANA ÇIKIYOR

“Özgünlüğü ve kendini ifade etmeyi göklere çıkaran bu resimli kitapta insanı heyecanlandıran çok şey var. Yaşasın Bay Kaplan ve yabani halleri!”
Kirkus

“Bu ‘farklı olmak güzeldir’ temalı öykü, Brown’un akıl dolu illüstrasyonları ve ustaca yapılmış kompozisyonları ile aynı konuda yazılmış diğer resimli kitapların arasından sıyrılıyor. Sınıfların ve kütüphanelerin sesli okuma klasikleri arasına gireceği kesin.”
School Library Journal

MERAKLI BAHÇE

“Kendi halinde harikulade bir resimli kitap.”
The New York Times

“Brown’un son kitabı sessiz ama coşkulu bir dönüşüm fablı. Hayal gücünüzü ele geçireceğine şüphe yok.”
Publishers Weekly

PETER BROWN HAKKINDA
1979 New Jersey doğumlu yazar ve çizer. Resimli kitaplara verilen en önemli ödüllerden olan biri olan Caldecott Ödülü, New York Times En İyi Resimli Kitap Ödülü dahil birçok ödülün sahibi oldu. Peter Brown’un kitapları beş kez New York Times Bestseller Listesi’nde yer aldı. 

Bilgi için:         www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder