2 Ekim 2017 Pazartesi

En Küçük Kocaayak || Jennifer Weiner



ÇOCUKLARIN RUHUNU YAKALAYAN,
FARKLILIKLARA ve DOSTLUĞA DAİR
SÜRÜKLEYİCİ BİR KİTAP:
EN KÜÇÜK KOCAAYAK!

hep kitap’tan, çocukların yüreklerini ısıtacak bir dostluk ve ait olma hikâyesi: En Küçük Kocaayak, 6 Ekim’de raflarda! En Küçük Kocaayak; New York Times Çok Satanlar Listesi’nde 1 numara olan on dört kitabın yazarı Jennifer Weiner’ın çocuk edebiyatına kazandırdığı üç kitaplık bir dizinin ilk kitabı.

En Küçük Kocaayak; çocukların keyifle okuyacakları sade, güzel, esprili ve duygusal bir dile sahip sürükleyici bir öykü.

Alice on iki yaşında, annesiyle babasının beklentilerini karşılayamayan, yalnız ve mutsuz bir kızdır. Dış görünüşüyle barışık değildir ve hiç arkadaşı yoktur, ailesinin tutumu da bu duruma pek yardımcı olmaz. Ailesi Alice’i “deneysel” bir yatılı okula gönderir. Alice kendini bir ucube gibi hisseder, yeni okulda da durumun farklı olmayacağına inanır.

Kocaayak kabilesine mensup Millie de tıpkı Alice gibi biraz dışlanmıştır. Millie, insanları çok merak eder. Bu merakı yüzünden neredeyse boğulacak olan Millie’yi Alice son anda kurtarır. İki yalnız kız, Alice ve Millie, dost olurlar. Aynı kasabada yaşayan, Kocaayak avlamayı kafasına koyan Jeremy ise peşlerinden ayrılmaz.

İpek Güneş Çıgay’ın dilimize çevirdiği En Küçük Kocaayak, 6 Ekim’den itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

“Dünyadaki yerlerini bulmak için çabalayan ve bulundukları yere uyum sağlamakta zorlanan genç okurların ruhunu çok iyi yakalayan, yürek ısıtan bir dostluk ve ait olma hikâyesi.”
School Library Journal

“Weiner, çocukların zorbalığı ve farklı olan insanların yaşadığı zorlukları anlamalarını sağlayacak sürükleyici bir öykü anlatıyor. Sonuna kadar heyecanla okunacağı ve devamının sabırsızlıkla bekleneceği kesin.”
Kirkus Reviews

“Çok satan yetişkin kitapları yazarı Weiner, dışlananların güçlerini birleştirmesini anlatan üçlemesinin bu ilk kitabında çocuk edebiyatına sıkı bir giriş yapıyor... İyi tahlil edilmiş karakterler, yüksek doz komedi ve açık biten sonuyla okurlar dizinin sonraki halkasını sabırsızlıkla bekleyecekler.” 
Publishers Weekly


JENNIFER WEINER HAKKINDA
New York Times Çok Satanlar Listesi’nde 1 numara olan on dört kitabın yazarıdır. Princeton Üniversitesi mezunu ve New York Times Fikir bölümünün yazarlarından olan Jennifer, ailesiyle birlikte Philadelphia’da yaşıyor.

Bilgi için:  www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder