30 Ekim 2017 Pazartesi

Bir Kuştan Öbürüne: Hayat ve Yazmak Üzerine Tavsiyeler || Anne Lamott



YAZMAK ÜZERİNE BİR MEDİTASYON:
BİR KUŞTAN ÖBÜRÜNE: HAYAT ve YAZMAK ÜZERİNE TAVSİYELER

hep kitap’ın, yazmayı hayatının merkezine yerleştiren herkesin ilgisini çeken “Atölye” serisinden, yazmak üzerine bir meditasyon: Bir Kuştan Öbürüne: Hayat ve Yazmak Üzerine Tavsiyeler... Anne Lamott’un yazdığı ve yayımlandığı yıldan beri yazar adaylarının baş ucu kitabı olan Bir Kuştan Öbürüne: Hayat ve Yazmak Üzerine Tavsiyeler, 3 Kasım’dan itibaren hep kitap aracılığıyla Türkiye’deki okurlarla buluşacak.


hep kitap, yazarın koçu olmak, kendi yazarlık hikâyesiyle başka yazarların yoluna ışık tutmak isteyenlerin buluştuğu bir “Atölye” kurdu. hep kitap’ın, Ursula K. Le Guin imzalı Dümeni Yaratıcılığa Kırmak ve Kendra Levin imzalı Sen de Kendi Hikâyenin Kahramanısın kitaplarıyla başlayan serisi Atölye’ye, Anne Lamott’un Bir Kuştan Öbürüne: Hayat ve Yazmak Üzerine Tavsiyeler kitabı da ekleniyor.

İnandırıcı diyaloglar yazmak o kadar da zor değil. İlk taslaklarınızı, bekledikçe rengi ortaya çıkan polaroit fotoğraflar gibi düşünebilirsiniz. Evet, taslak yazmak kolay iş değil, ama emin olun en sevdiğiniz yazarın da masasını süslüyor o korkunç taslaklar. Evet, olay örgüsünü planlamak da sonra aksayan taraflarını bulup çıkarmak da zahmetli bir iş... Bu gibi durumlarda bazen tek ihtiyacınız olan, girmeye çalıştığınız yolun tüm engebelerini, birkaç labirentin çıkışını bilen bir yazardır. İşte, yıllardır yaratıcı yazarlık dersleri veren Anne Lamott tam da bunu yapıyor. Yazar adaylarına hem yazarlığın zorluklarını hem de kitaplarını yayımlatamasalar bile yazmanın başlı başına bir lütuf olduğunu anlatıyor.

İşler içinden çıkılmaz bir hal aldığında tek yapmanız gereken, yayımlandığı yıldan beri yazar adaylarının baş ucu kitabı olan Bir Kuştan Öbürüne: Hayat ve Yazmak Üzerine Tavsiyeler’den rastgele bir sayfa açmak. Gerisini Anne Lamott’un kelimeleri hallediyor!

Damla Göl’ün İngilizce aslından dilimize çevirdiği Bir Kuştan Öbürüne: Hayat ve Yazmak Üzerine Tavsiyeler, 3 Kasım’dan itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

Bilgi için: www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder