19 Eylül 2017 Salı

İnsan Figürü Çizimi ve Portre Çizimi || András Szunyoghy



İNSAN FİGÜRÜ ve PORTRE ÇİZİMİYLE İLGİLİ
BİLMENİZ GEREKEN TÜM KURALLAR
BU KİTAPLARDA!

hep kitap’tan hem profesyoneller hem amatörler için benzersiz iki kaynak: İnsan Figürü Çizimi ve Portre Çizimi! Yıllardır eğitmenlik yapan başarılı sanatçı András Szunyoghy imzalı kitaplar, insan figürü ve portre çizimine dair ihtiyaç duyulan tüm kuralları ve bütün soruların cevaplarını sunuyor.

hep kitap, önceki aylarda usta ressam András Szunyoghy’nin Anatomi, Çizim Dersleri adlı kitabını sanat serisi kapsamında okurlarla buluşturdu. Sanatçının 22 Eylül’de raflara çıkacak olan İnsan Figürü Çizimi ve Portre Çizimi kitapları da çizim meraklıları için yine eşi bulunmaz bir kaynak niteliği taşıyor.

İNSAN FİGÜRÜ ÇİZİMİ
İnsan bedenini çizmek zordur, aynı anda birden çok kuralı bilip uygulamanız gerekir. András Szunyoghy, İnsan Figürü Çizimi kitabında ihtiyacınız olan bütün kuralları tek tek inceliyor. Dürer Izgarası, insan anatomisi, el, ayak, baş çiziminin kuralları, perspektif gibi temel bilgiler üzerine detaylı açıklamaların yer aldığı kitap hem profesyoneller hem amatörler için eşsiz bir kaynak özelliği taşıyor. Anatomik yapıyı nasıl tasvir edeceğinizi, ışık ve gölgenin etkisini, tonlamayı, kompozisyon ve renklendirmeyi öğrenmek ya da bilgilerinizi geliştirmek istiyorsanız tek ihtiyacınız bu kitap! Adım adım yönlendirmelerin eşlik ettiği faydalı egzersizler sayesinde gözlemden yaratma aşamasına kadar tüm sanatsal süreci anlayacak, çizim becerilerinizi geliştireceksiniz.
Kitaba eşlik eden ve çizim yaparken size kolaylık sağlayacak Dürer Izgarası ile gölgelendirme yaparken elinizin altında bulundurmaktan hoşlanacağınız grayscale sayesinde size sadece birbirinden güzel çizimlerinizin tadını çıkarmak kalacak!

PORTRE ÇİZİMİ
Bir portre çizmek için neye gereksinimiz var? Elbette öncelikle istek ve yeteneğe... Makul miktarda sabır, azim ve tabii ki iyi gözlem becerilerine... Ama bunlar yeterli değil. İyi bir çizim ortaya koymak için perspektif kurallarını, doğru ölçü almayı, basit formları çizmenin inceliklerini bilmeniz gerekir. Mesela çizdiğiniz burun yüzün kalanına kıyasla büyükse ne yapacaksınız? Burnu mu yoksa başın kalan kısımlarını mı sileceksiniz? Çizim yaparken hangi araçlarla nasıl etkiler yaratabilirsiniz?
Yıllardır eğitmenlik yapan başarılı sanatçı András Szunyoghy portre çizimine dair bütün soruların cevabını Portre Çizimi kitabında veriyor. Üstelik kitaba çizimlerinizde size yardımcı olacak Dürer Izgarası ve gölgelendirme yaparken elinizin altında bulundurmanız gereken grayscale eşlik ediyor. Size de çiziminizden keyif almak kalıyor!

İdil Güral’ın İngilizceden dilimize çevirdiği İnsan Figürü Çizimi ve Portre Çizimi kitapları, 22 Eylül’den itibaren hep kitap logosuyla raflarda yerini alacak.

Bilgi için:www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder