8 Ağustos 2017 Salı

Kitapçı Dede ve Ben || Uma Krishnaswami



ÇOCUKLARA
ARKADAŞLIĞI VE KİTAP SEVGİSİNİ
ANLATAN BİR HİKÂYE:
KİTAPÇI DEDE ve BEN!

hep kitap’tan çocuklara, toplumsal sorumluluk, arkadaşlık ve kitap sevgisine dair eğlenceli bir hikâye: Kitapçı Dede ve Ben! Uma Krishnaswami imzalı, Scholastic Asian Book ve Crossword Ödüllü kitap, 11 Ağustos’ta raflarda!

Kitapçı Dede ve Ben, çocuklara enerji dolu ve zekice yazılmış bir hikâye anlatıyor. Uma Krishnaswami’nin yazdığı, Tunç Atalay’ın resimlediği eğlenceli kitap, okul dönemindeki çocuklara hitap ediyor.

Dokuz yaşındaki Yasmin her gün apartmanlarının yanında sokak kütüphanesi kuran emekli öğretmen Kitapçı Dede’den bir kitap alır. Okuduktan sonra iade eder ve yenisini alır. Derken bir gün belediye başkanı bu sokak kütüphanesinin kaldırılmasını ister, Yasmin de bununla ilgili bir şeyler yapmaya karar verir. Ama ne yapabilir ki? Yerel seçimler yaklaşmıştır, Yasmin oy bile kullanamayan bir çocuktur.

Yasmin, Kitapçı Dede’nin ona okuması için verdiği bir kitabı hatırlar. Kitap, bir avcının ağına takılan bir kuş sürüsüyle ilgili eski bir halk hikâyesidir. Kuşlar hep birlikte aynı anda kanatlarını çırparlarsa ağı yukarı doğru uçurabileceklerini ve güvenli bir yere vardıklarında da arkadaş canlısı bir köstebekten ağı kemirip kendilerini serbest bırakmasını isteyebileceklerini fark ederler. Bu kitaptan esinlenen Yasmin ve arkadaşları, mahallelerinin sesini duyurabilmek için bir seçim kampanyası başlatırlar.

Özlem Sarı’nın İngilizce aslından dilimize çevirdiği Kitapçı Dede ve Ben, 11 Ağustos’tan itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

“Yasmin’in kampanyası, tüm genç okurlara fark yaratmak için kendilerine inanmaları gerektiği konusunda ilham vermeli. Ayrıca büyük hamleler için bazen pek çok küçük adımın atılması gerektiği konusunda da değerli bir ders…”
Kirkus Review

“Hayattan bir kesit… Çocukların kendi mahallelerinde değişim sağlayabilecek kadar güçlü olabileceklerini anlatan bir hikâye. Bu ayrıca başka yerlerde yapılan seçimlere de ışık tutan mükemmel bir kitap.”
Okul Kütüphaneleri Dergisi

UMA KRISHNASWAMI
Hindistan, Yeni Delhi’de doğdu. Resimli kitaplardan romanlara kadar yirmiden fazla çocuk kitabı yazdı. İlk basımı Hindistan’da yapılan Kitapçı Dede ve Ben, Scholastic Asian Book ve Crossword Ödülleri’ni aldı. Vermont Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde çocuk ve genç yetişkinler için yazarlık dersi veriyor.

Bilgi için: www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder