15 Haziran 2017 Perşembe

Ebedi Yansıma || Özge Erkin

Alacakaranlık serisi, Providence Üçlemesi, Öngörü serisi, Tanrıça Serisi gibi fantastikleri okumuş biri olarak diyorum ki; olmuş bu kitap 👌😏 

Kitapta aydınlık ve karanlığın savaşına tanık oluyoruz. Muhafızlar aydınlık tarafı korurken, karanlık tarafın kötülüğünü yayan Ariellerle de savaşmak zorundalar. Hepsinin kendine özel güçleri ve lanetleri var. Özellikle aydınlık tarafın güç toplaması için beslenmesi gerektiği lanetleri çok yaratıcıydı, aydınlık ve karanlığın birbirinden ayrılmayan ikili olduğunu bir kez daha gördük.


Kevin bir Ankaar, sonsuz yaşam sahibi olan ve var olan her şeye hükmedebilen baş muhafız ama aşka inanmadığı için kendisine müjdelenen ruh eşini kabul etmiyor. Ama aşk bu hiçte göründüğü gibi basit değil maalesef. Kevin ruh eşi Erica’yı bulup aşk onun özünü ele geçirince o koca baş muhafız bir tutsağa dönüşüyor. Ve Erica eşi benzeri bulunmadığı için karanlık taraf onu istiyor. Kitapta da olaylar bundan sonra iyice hareket buluyor. Konseyler, lanetler, kahenetler derken kitap bir merakla bitiyor.

Kitabı okurken hep aklıma yazarı geldi, sanırım fantastik bir kitap ve isimler yabancı olduğu için olabilir. Fantastik yazarlara her daim ayrı bir hayran kalmışımdır çünkü kurgu, karakterler, fantastik güçleri bir kalıba oturmak ayrı bir maharet ve zekâ örneği bana göre. Kitap kurgusu gerçekten çok güzeldi, olaylar biraz hızlı gelişip, hop ne oluyoruz desem de fantastiklerde ki aşk ve aile bağları çok güçlü oluyor.
İkinci kitapta karakter özelliklerinden çok biraz daha doğa üstü olaylar istiyorum sevgili yazarım, beklenti tavan yani 🙈

Yüreğinize, kaleminize sağlık @ozgeerkin
💖

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder