2 Şubat 2017 Perşembe

Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum || Iain Raid



Bir gerilim kitabı daha…

Kitabın ortalarına doğru gerilimi ancak yakalamış olsam da bu zamana kadar kadın ve erkek arasında geçen diyaloglarda ki felsefik ve psikolojik çözümlemeler sizi kitaba bağlamaya yetiyor.

Anlatıcı kız (ismi yoktu) ve sevgilisi Jake’nin yolculukları sırasında sizi düşüncelere sevk edecek birçok felsefik cümle okuyorsunuz. Kız jake’den ayrılmak istiyor “Her şeyi bitirmeyi düşünüyorum” diyor ama Jake’nin en ufak bir hareketi ile kendisine değer verdiğini düşünerek bir türlü bitiremiyor. Jake’nin ailesine yemeğe gitmeleri, kızın burada gördükleri ve duyduklarına ek birde terk edilmiş gibi duran büyük bir okulun yanında durup içeri girmeleri ile gerilim hızla tırmanmaya başlıyor.


O kim, bu niye böyle söylemiş, arada ki konuşanlar kim, kim ölmüş yahu diye diye kitap sonunda her şeyi kafamda bende topladım. “Yazar burada biraz tuhaf yazmış” dediğim yerlerin sebebini kitap sonunda anladım. Gerçekle kurmaca arasında gidip gelen yazar sonda tam bir ters köşe yapıyor. Psikolojik, felsefik ve merak uyandırıcı kitap severler puzzlenin parçası en sonra, sizde birleştirmek istiyorsanız okumalısınız.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder