4 Ocak 2017 Çarşamba

Hayalet Uçak || Bear Grylls


2017 nin ilk kitap yorumu ünlü maceraperest, yazar ve tv programcısı Bear Grylls'ın Hayalet Uçak romanına kısmet oldu. Daha önce programlarını seyrettiğim zaman biraz abartı gelmişti ama kitabı kesinlikle harika… Hollywood’un aksiyon ve macera filmleri gibi aktı gitti gözlerimden.
Will Jaeger karakterini okurken hep Grylls geldi gözlerimin önüne. Adam öyle bir kurgu yapmış ki, macera, aksiyon, gizem, tarih hepsi iç içe. Bana da keyifle okumak kaldı.

Amazonun derinliklerinde terk edilmiş İkinci Dünya Savaşına ait bir uçak bulunur ve bu uçağın gizemini çözmek için Will Jaeger komutasında özenle seçilmiş 10 kişi görevlendirilir. Gizli bir operasyon olmasına rağmen kötü güçler öğrenerek bu ekibin peşine takılıp uçağın yerini tespit ettikten sonra önemli belgeleri alıp imha etmek için görevlendirilmiştir. Will Jaeger ve ekibi bu güçlerle savaşmak, amazon yerlileri ile anlaşmak ve balta girmemiş ormanda ki tehlikeli hayvanlara yem olmamak için çok dikkatli olmalıdırlar.
.
📌 Kitapta o kadar çok şey var ki hangisini anlatayım, doğada yaptığı gözlemlerini aktarmış, tarih bilgisini kullanarak hitler zamanında gizli kalanlar ile kurgusunu sağlamlaştırmış, amazonun derinliklerinde ki yerliler ile macerasını anlatmış. Hitler zamanında ki eziyeti anlatan çok kitap okuduğum için özellikle bu konuda ki bilgiler beni daha da şaşırttı.

Macera sevenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bence beş yıldızı hak etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder