23 Aralık 2016 Cuma

Bir çift Yürek || Marlo Margan

〃Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur. Farklı olan yürek ve niyettir〃

Marlo Morgan’ın Avustralya yerlileri olan Aborijinler eşliğinde dört ay süren ve çölü boydan boya kat ettikleri ruhsal bir yolculuğu anlatmaktadır.

Yazarın onların sorunları ile ilgilendiğini ve onları yakından tanımak istediğini gören bir grup yerli onu bir toplantılarına davet ederler. İlkel bulduğu bu yerliler ilk önce tüm eşyalarını çıkarıp sadece beyaz bir örtü vererek örtünmesini isterler. 4 ay sürecek yolculuğunda üzerinde sadece bu örtü olacaktır. Ve diğer bütün eşyalarını yakarlar, çünkü maddi nesnelerden ve önyargılardan kurtulup, kutsanmak için ilk adımdır.
Morgan bu yolculuk boyunca ilkel dediği bu insanlarda o kadar çok insanı duygunun barındığı görerek şaşırır. Bütün çöl boyunca yaşama, doğaya, hayvanlara saygı gösterip her şeye şükranlarını sunduklarını görür. Konuşmadan birbirleri ile zihinsel olarak konuşmaları, en ileri tıbbın bile bir günde düzeltemediği kırık kemiğin düzelmesi gibi mucizevi olaylara şahit olur. Kin, nefret, hırs gibi kötü duygular barındırmayan bu kabile ile geçirdiği her yeni günde bilgeliklerine hayranlığı iyice artar. Her iki toplumun kültürünü anlaması ve içinde barındırmasından dolayı kabilenin şefi soylu Kara Kuğu tarafından “Bir Çift Yürek” ismi verilir.

Kitap o kadar güzel ki buraya yazmam için sayfalar dolusu yer olması lazım. Kitap bittikten sonra bazı şeylere fazla değer verip, kendimi nasıl üzdüğümü gördüm. Keşke yaşadığımız bu hayatta ilkel dediğimiz Aborijinler kadar herkes birbirine saygı gösterse.
.
〃Tanrım bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver.〃

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder