18 Ekim 2016 Salı

HEP KİTAP DÜŞÜNEN YEPYENİ BİR YAYINEVİ GELİYOR: “hep kitap”




HEP KİTAP DÜŞÜNEN
YEPYENİ BİR YAYINEVİ GELİYOR:
“hep kitap”

Yayıncılık dünyasının deneyimli isimlerini bir araya getiren yeni bir yayınevi kuruluyor: hep kitap! Şimdiye kadar yapılmamışı yapmayı, yapılmış olana da “hep” farklı bir açıdan bakmayı hedefleyen hep kitap; Türkiye’den genç ve taze sesleri sayfalara dökerken, dünyanın çeşitli coğrafyalarından duyulması gereken sesleri de duyuracak.

Yetişkin, çocuk edebiyatı ve sanat alanlarında Türkiye’den ve dünyadan seçkin kitapları okurlarla buluşturmak için yola çıkan hep kitap yayınevinin genel müdürlüğünü yıllarca Oxford University Press’in genel direktörlüğünü yapan Emrah Özpirinçci; genel müdür yardımcılığını ise sanat ve akademik yayıncılık dendiğinde Türkiye’de ilk akla gelen isim olan Kenan Kocatürk üstleniyor. Yayınevinin yayın yönetmenliği ise gerek televizyon gerekse yayıncılık alanından tanınan bir ismin, Deniz Yüce Başarır’ın ellerine teslim. Türkiye’den ve dünyanın çeşitli coğrafyalarından gündemi belirleyen kitapları temiz, titiz, yenilikçi bir anlayışla sunmak için yola çıkan ekip; içeriğe olduğu kadar görsel dünyaya da önem vereceğinin sinyallerini, görsel yönetmen olarak alanının önemli isimlerinden birini seçerek veriyor: Yetkin Başarır.

Eğitim yayıncılığında faaliyet gösteren Teas Yayıncılık’ın bir alt markası olan hep kitap; geniş yelpazesinin ilk örneklerini okurlarla TÜYAP 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda buluşturacak. Yayıncılık dünyasının bu yeni oyuncusunun, alanında iddialı olacağı ve kitap dünyasına heyecan getireceği, raflara koymayı planladığı ilk kitaplardan da belli oluyor.

Çocuk Edebiyatı’nda okul çağı çocuklara, “Küçük Bay Tilki” dizisinin iki kitabı ile seslenen hep kitap; okul öncesi dönemdeki çocuklar için yazılmış, tüm dünya çocuklarının zevkle okuduğu Gruffalo’nun çizeri Axel Scheffler’in yazıp resimlediği “Faresu Oxford UniversityPress ile Tavşancan” dizisiyle küçük okurları çok sevindireceğe benziyor.

Yetişkin okurlar ise hep kitap sayesinde Alman edebiyatının yeni bir sesiyle tanışacaklar: Shida Bazyar. 2016 Ulla Hahn Edebiyat Ödülü’nün de sahibi olan Bazyar’ın ilk romanı “Geceleri Sessizdir Tahran” çok konuşulacak. hep kitap’ın kasım ayı programında dünyada çok ilgi gören bir psikolojik gerilim de var: Iain Reid’in kaleminden Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum.” Türk dilinin ustalarından Jale Sancak’ın yeni öykü kitabı “Belki Yarın” da hep kitap’ın diğer bir sürprizi.

hep kitap’ın son haberi ise sanat tutkunlarını sevindirecek: Dünyanın seçkin sanat yayıncılarından Laurence King’in hazırladığı “İşte” adlı dizi, sanat tarihi konusunda şimdiye kadar benzeri yapılmamış bir çalışma. Özgün çizimlerle de desteklenen diziden, ilk önce “İşte Van Gogh” ve “İşte Warhol” Türkiye’deki okurlarla buluşacak.


 
 



Bilgi için:


    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder