19 Mayıs 2016 Perşembe

Bayan Peregrine'nin Tuhaf Çocukları || Ransom Riggs


Gizemli bir ada. Terk edilmiş bir yetimhane. Fazlasiyla tuhaf fotoğraflardan oluşan bir koleksiyon.

Tüm bunlar kurgu ile fotoğrafçılığı nefes kesici bir şekilde bir araya getiren ve unutulmaz bir okuma deneyimi sunan Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları romanında keşfedilmeyi bekliyor.

Yaşadığı korkunç aile trajedisi yüzünden Galler kıyılarındaki, dünyadan uzakta kalmış bir adaya yolculuk eden on altı yaşındaki Jacob, burada Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocuklar Yetimhanesi'nin yıkıntılarını keşfetmekle kalmayıp, Bayan Peregrine'in çocuklarının sadece tuhaf olmaktan çok daha fazlası olduğunun farkına varır.

New York Times bestseller listesinden 108 haftadır inmeyen, aklınızdan çıkmayacak eski fotoğraflar eşliğinde okuyacağınız Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, gölgelerde geçen bir macera arayan her yaştan okuyucuyu içine çekecek eşsiz bir roman.

"Gergin, duygusal ve tuhaf mı tuhaf bir ilk roman. Fotoğraflar ve metin birbirini tamamlayarak unutulmaz bir hikâye yaratıyor."
-John Green, Kâğıttan Kentler ve Aynı Yıldızın Altında kitaplarının çoksatan yazarı-

"Bu, hipsterlar için yazılmış bir Harry Potter kitabı. Geçtiği dünyaya ve verdiği hisse bayıldım."
-Felicia -Day-

"Fotoğraflar olmasa bile hikâye kendi başına yetermiş fakat fotoğraflar hikâyeye karşı konulmaz bir gizem ekliyor. Birinci gözden anlatı samimi, komik ve etkili. Serideki bir sonraki kitabı dört gözle bekliyorum."
-Rick Riordan, Percy Jackson ve Olimposlular serisinin yazarı-
(Tanıtım Bülteninden)

Büyükbabası Portman tarafından uzak bir adada ki yetimhane de birlikte yaşadığı tuhaf çocukların hikayesini dinleyerek büyümüştür Jacop. Görünmez çocuk, arı çocuk, elleri ile ateş yapabilen kız, kuş olabilen okul müdüresi Jacop'un çocukluk hayallerini süslemiştir. Ama biraz daha büyüdükten sonra büyükbabasına inanmamaya başlar, çünkü baktığı resimler üzerinde oynama olabileceğini düşünür ve büyükbabasından uzaklaşır.



Jacop birgün büyükbabasından canavarların geldiğine dair bir telefon alır ve onu bulduğunda çok geçtir, büyükbabası son sözlerini söyleyip hayata veda eder. Büyükbabasının ölümü Jacop'u sarsmıştır ve o an bir canavar gördüğünü düşünür ve bunun sonucu psikolojik tedaviye başlarlar. Psikiyatrisin onayı ile babası ile birlikta adaya giden Jacop yetimhanenin kalıntılarını bulur ve tuhaf çocuklara dair olan gizemi çözmeye başlar.

Kitap fantastik, genç-yetişkin, gizem, macera, paranormal gibi birçok türü içinde barındırıyor. Büyüklere masallar diye düşünebiliriz bu kitabı. Yazar konuyu oturttuktan sonra sürekli merak edeceğimiz bir biçimde yazmış bu da kendini okutturuyor. Kitaptaki fotoğraflar anlatılanları gözümüzde daha güzel canlanmasını sağlıyor, hayal gücümüz daha yoğun oluyor. Kitap üç seri  diye biliyorum, ikinci kitabın ismini 280.li sayfalardan sonra duymaya başlıyoruz.İkinci kitapta daha fazla hareket bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder